Laddar in
NC

Hållbarhetsblogg

Cirkularitet för NC

03 december 2020
Hur skapar man en produkt med rätt egenskaper som skall ha ett så långt liv som möjligt? För det är egentligen det som cirkularitet handlar om i praktiken. Målsättningen är att en produkt skall kunna omformas, rekonditioneras och återanvändas för att förlänga dess livslängd.
Läs inlägget

FSC® Fredag!

27 september 2019
Idag är det ”FSC® fredag”. Kampanjen genomförs varje år för att uppmärksamma världens skogar och ansvarsfullt skogsbruk. Det vill vi på NC såklart vara med och bidra till!
Läs inlägget
Att enkelt kunna byta stil och kunna hålla sin favoritfåtölj hygienisk och fräsch är svårslagna fördelar med avtagbar klädsel. Men än viktigare är att det skapar förutsättningar för att förlänga möblernas livslängd och spara på jordens resurser. Läs vidare hur du kan vara med på…
Läs inlägget

Du & Jag

29 maj 2019
Lekfull, giftfri och funktionell. Inbjudande, inkluderande och innovativ. Du & jag-soffan är speciell på många sätt, inte minst när det gäller materialval!
Läs inlägget
Hur kan jag som kund bidra till en mer hållbar utveckling via min konsumtion? Hur påverkar valet av tyg mig, miljön och de människor som producerat tyget? Läs vidare och få träffa Malin Hansson, vår Marknadsansvariga som berättar mer om hur du kan göra ett…
Läs inlägget
Som ny Miljö- och kvalitetssamordnare på NC vill jag dela med mig av några reflektioner kring hållbarhet. Mitt namn är Lisa Hansson och jag har bakgrund inom humanekologi och mänskliga rättigheter.
Läs inlägget
På NC får vi ofta frågan om vilken ytbehandling som är bäst för miljön. Vid ett första ögonkast är frågan tämligen enkel, men den är mer komplex än vad många tror. Man behöver veta i vilken miljö möbeln kommer att stå för att veta vilket…
Läs inlägget
Under 2017 sålde vi totalt 110 ton trä i möbler som är FSC®-märkta. Det betyder att träet kommer från skogar som har brukats med stor social och miljömässig hänsyn.
Läs inlägget
NC har under en längre tid satsat på att märka hela sortimentet med den svenska hållbarhetsmärkningen Möbelfakta, och är sedan fyra år tillbaka det företag som har flest möbler märkta med Möbelfakta. Idag är 75 % av alla möbler märkta.
Läs inlägget