Laddar in
NC

Att ge kunden frihet att enkelt byta stil och känsla av sin möbel är en sak. Att hålla sin favoritfåtölj hygienisk och fräsch är en annan. Men en än viktigare anledningen till att vi vill att det ska vara enkelt att ta av klädsel på våra möbler är att det ger förutsättningar för att förlänga dess livslängd.

Detta är inte bara fantastiskt ur ett ekonomiskt perspektiv utan främst ur ett ekologiskt perspektiv.

I projektet Affärsmodellinnovation för cirkulära möbelflöden beskrivs hur jämförelser gjorts mellan nyproducerade möbler och renoverad, eller så kallad återbrukad möbler. Det visar sig att genom ta var på och renovera gamla möbler, istället för att köpa nya, så minskar klimatpåverkan med hela 20-40%, beroende på typ av möbel!

Projektet visar att den markant största miljö- och klimatpåverkan är relaterad till råmaterial. Vi på NC vill göra det lätt för kunden att använda sin möbel så länge som möjligt och öka möjligheterna att renovera, vilket innebär att behovet av råmaterial minskar.

Trämöbler har redan från början relativt låg klimatpåverkan jämfört med metallmöbler. Ser vi dessutom till att förlänga livslängden med så enkla knep som avtagbar klädsel kan vi minska miljöpåverkan ännu mer.

Vill ni vara med på resan mot en mer hållbar möbelindustri? Leta efter våra återbrukskriterier på våra produktsidor och läs mer om en cirkulär möbelbransch på Cirkularitet.se

Be a part of är ett bra exempel på en produkt där lång livslängd och återbruk varit ledande i design och produktutveckling. Avtagbart tyg, utbytbara dynor och massiv trä!