Laddar in
NC

Förnyelsebart istället för oljebaseraT

Lekfull, giftfri och funktionell. Inbjudande, inkluderande och innovativ. Du & jag-soffan är speciell på många sätt. Designerna Eva-Johanna Isestig och Jenny Fingal har verkligen tagit in barn och ungas perspektiv i designprocessen för att få fram en produkt som inkluderar, och ser till deras behov.

En viktig del i att se till barns behov och välmående är val av material. På NC har vi som målsättning att Möbelfaktamärka alla våra produkter och använder vattenbaserad lack som standard vilket är ett första steg för att minimera de skadliga ämnena. På Du & Jag-soffan har vi gått ytterligare ett steget längre genom att använda förnyelsebara stoppningsmaterial – både till sittdynor och kuddar – fria från plast och skadliga kemikalier.

Läs vidare om materialen vi använder!

Kokosfiber

Kokosfiber kommer från kokosnötens håriga skal och anses av andra tillverkare av kokosprodukter som ”avfall”. Fibertrådarna nöts av från skalet och sammanfogas med olika tekniker beroende på slutprodukt. Den kokosfiber vi använder är gummerad vilket innebär att den är belagd med naturlatex för bättre komfort och textur. Gummerad kokosfiber ger god ventilation och nedkylning vid användning i dynor och madrasser.

Naturlatex

Naturlatex tillverkas av sav som tappas från gummiträd medan vanlig latex är oljebaserad. Fördelen med naturlatex är att den inte avger några farliga kemikalier, vilket oljebaserad latex kan börja göra allt eftersom den åldras. Naturlatex har dessutom kylande egenskaper vilket vanlig latex inte har utan att kemikalier har tillsatts.

Lisa Hansson
Hållbarhetsansvarig NC