Laddar in
NC

Trä är det absolut viktigaste materialet för oss på NC. Det är grundförutsättningen för alla våra möbler och för vårt hållbarhetsarbete.  Trä kommer från skogen men all skog är inte bra skog. Trots att skog bl.a. hjälper till att motverka den pågående klimatförändringen och renar vår luft finns det flera aspekter av skogsbruk som kan bidra negativa på människor och miljö. Hur skogarna brukas har en avgörande betydelse för vilka effekter skogsbruket ger på sin omgivning. När NC för några år sedan satte målsättningen att bli branschens hållbaraste företag var Forest Stewardship Council® (FSC®) en viktig pusselbit.

På NC blev vi certifierade i januari 2014, i och med detta har vi börjat sälja FSC®-märkta möbler som garanterar trä från kontrollerade och säkra källor.

Idag är det ”FSC® fredag”. Kampanjen genomförs varje år för att uppmärksamma världens skogar och ansvarsfullt skogsbruk. Det vill vi på NC såklart vara med och bidra till!

Genom att välja FSC®-märkta produkter stöttas ett ansvarsfullt skogsbruk, där träprodukter kommer från skogar brukade med stor social och miljömässig hänsyn, samt ekonomisk bärkraftighet. Läs mer om FSC® och hur de arbetar för ett hållbart skogsbruk.

Trä är viktig del av möbelhistorien och på NC tror vi även att det är en del av framtiden. Men då krävs att vi i möbelbranschen står upp för ett ansvarsfullt skogsbruk och inte minst tar fram produkter med en lång livslängd. Det bästa vore om ett nytt träd hunnit växa upp innan det är dags att byta ut den gamla trästolen så att vi inte förbrukar mer än vad som nyproduceras.

Vill du vara med och bidra till ett mer hållbart skogsbruk? Välj FSC®-märkt! Du hittar alla NC:s FSC®-märkta produkter här. Och du, glöm inte att ta hand om dina möbler och använd dem länge, det är de gjorda för!

Lisa Hansson
Hållbarhetsansvarig NC