Laddar in
NC

Mia Cullin

FORMGIVARE

Mia Cullin

 

Ett djupt intresse för traditionellt hantverk och visuellt slående konstruktioner inspirerar Mia Cullins arbete med inredningsarkitektur samt med designobjekt i alla storlekar. Ren, enkel och ofta grundläggande geometriska former kombineras med hantverksdetaljer. “Vi designers måste vara ansvariga”, säger Mia Cullin, “Vi borde utmana varje ny produkt vi tillverkar i en värld som överflödar med saker: Har det karaktär? Berättar den en historia? Har det kraft att begära sin egen plats bland befintliga föremål?

“Orkester” har svaren på dessa frågor. En bänk inspirerad av traditionella pianopallar och deras justerbara sitsar. De platta cirkulära sitsarna är fästa med robusta träskruvar på en bit av timmer som vilar på fyra ben  en typologisk vridning som helt och hållet är gjord i askträ.

Mia Cullins arbete visar en ärlighet och sanningsenhet som uttrycker sina rötter i en nordisk designkultur, samtidigt som hon strävar bortom. Hennes interiörarkitektur utmärker sig med en begränsad färgpalett, och med noggrann uppmärksamhet på detaljer.

Mia Cullin har studerat på Konstfack, Konsthögskolan, Konsthantverk och Design, samt utomlands på Danmarks Designskola i Köpenhamn och på Accademia di Moda e Design i Florens. Hon grundade sin designstudio efter att ha examen från Konstfack 1998. Hennes verk sträcker sig från inredning till möbler och mindre föremål. Bland hennes kunder är svenska företag som Materia, Zero, Nola, Ikea, Gemla och Blå Station och nu även NC Nordic Care. Mia arbetar också med finländska företag som Adea och Woodnotes.

Mia Cullin

  • Orkester 081

    Ett gediget hantverk i 100% FSC trä.

  • Orkester 082

    Gediget hantverk i 100% FSC certifierat trä