Laddar in
NC

Jenny Fingal & Eva-Johanna Isestig

Formgivare

Jenny är möbelformgivare, utbildad på Danmarks Designskole i Köpenhamn. Född 1981 i Borås men nu boende på västkusten med studio och verkstad i Marstrand. Jenny driver också egna varumärket Taste for Waste, ett samarbete med en smyckeskonstnär och kvinnliga hantverkare i Kenya.
Eva-Johanna Isestig är inredningsarkitekt och barnkulturdesigner utbildad på HDK, Göteborg och COFA, Sidney. Eva-Johanna är född 1981 i Jämtland. Med en unik designmetodik skapar hon kultur- och vårdmiljöer för och tillsammans med barn & unga, från Malmö i söder till Kiruna i norr. I arbetet med Nya Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg formades idén om ett utforskande projektet om barns egna vårdmöbler.
Jenny och Eva-Johanna har drivit projektet ”Den som väntar… VADÅ VÄNTA!?” i tre år. Tillsammans med över hundra barn & unga i ålder 4-19 år och medverkande aktörer som bl a NC Nordic Care och Västra Götalandsregionen har vi undersökt hur väntrummet bäst utformas. Soffan DU & jag är en liten del av resultatet och en pusselbit för att skapa en trygg, tillgänglig, kul, intressant och meningsfull väntan i vårdmiljön – på barns villkor.

Fingal Isestig formgivare

Fingal Isestig formgivare

Jenny och Eva-Johanna har formgivit soffan Du & Jag som uppkommit ur projektet Vadå vänta?!

Nyhet för 2018

Inkluderande soffan Du & Jag

  • Du & Jag 560

    Inkluderande soffa