Laddar in
NC

Möbelföretaget NC i Tranås är känt för sina samarbeten med formgivare när det gäller möbler. För ett designdrivet företag är det dock lika viktigt att montern på Stockholm Furniture Fair sticker ut. Därför har man anlitat TB & Ajkay.

–  Vi arbetar mest med kända och etablerade designers. Nu tyckte vi att NC behövde en injektion av några som är i början av sin karriär. Därför bad vi TB & Ajkay att rita vår monter, berättar Karin Sjökvist som är försäljnings- och marknadschef på NC.

Ingen som följer med i design- och inredningspressen kan ha missat Therese Broberg och Susanne von Ajkay. Tillsammans bildar de studion TB & Ajkay. Den senaste tiden har man framförallt kunnat se möbler och accessoarer ur deras Mekong Collection. I samarbete med Världsnaturfonden flyttade studion till Laos. Där utvecklade man under åtta månader världens första kollektion i rotting som odlats och producerats enligt FSC – Forest Stewardship Council. Från rotting i Laos har man nu tagit sig an montern som ska presentera experten på trämöbler i Sverige.

–  Det här är väldigt spännande. Vi vet att både namnkunniga konkurrenter, duktiga inredare och arkitekter håller koll på vad NC gör. Därför är det en utmaning att hitta ett uttryck som överraskar men ändå får med varumärkets värderingar, säger Susanne von Ajkay som är textildesigner.

Mycket av TB & Ajkays inspiration till montern kommer ifrån Karin Larsson och hennes avantgardistiska sätt att inreda och färgsätta familjens ombonade hem på. Samma moderna känsla ska finnas i montern.

–    Vi har gått från ”vitt, fräscht och avskalat” , och istället använt mer färg, mer dekorationer och hjärtliga detaljer, avslöjar Therese Broberg som är industridesigner.

Karin Sjökvist berättar att man som vanligt kommer att visa flera spännande nyheter på Stockholm Furniture Fair. Samarbetet forsätter med både Björn Dahlström och Peter Andersson.
Vi kommer också att presentera spännande nyheter från designduon Karlsson & Björk.
Dessutom introducerar vi ett nytt förhållningssätt till design som vi alltid arbetat med, men aldrig uttryckt. Vi kallar det för Inclusive Design, avslutar Karin Sjökvist.